Ontdek je onderbewuste

Mensen leren vissen

De allereerste workshops die ik gaf, waren (zelf)hypnose introductie workshops tijdens een BRCA Congres op de Universiteit van Hasselt. De BRCA genmutatie geeft een sterk verhoogd risico op borst- en eierstokkanker. Het was een indrukwekkende dag, niet alleen vanwege de doelgroep en hun verhalen, maar ook omdat ik toen echt begon te beseffen hoe krachtig zelfhypnose kan zijn. Ik had dat voor mezelf al wel ervaren, maar op dat moment had ik nog niet veel ervaring met het effect ervan bij cliënten. Die dag deed me inzien wat een waardevolle tool zelfhypnose is, en hoe belangrijk het is om mensen te leren vissen, in plaats van ze een vis te geven! Enkele deelnemers hadden zeer bijzondere ervaringen, die ik weliswaar had mogen begeleiden, maar die ze zélf hadden bereikt. Dat smaakte naar meer!

Volkomen natuurlijk

De zelfhypnose methode die ik gebruik is, in de jaren die volgden, aan allerlei doelgroepen geleerd. Het blijft hartstikke leuk en dankbaar werk om mensen zelfhypnose te laten ontdekken, om hun te laten ervaren dat ze zelf zoveel meer kunnen dan dat ze beseffen. Ja, ook jij kan zelf veranderingen maken, situaties transformeren, en het beste in jezelf omhoog halen. En nee, daar is niks onnatuurlijks aan! Je leert tijdens de cursus hoe je brein en je onderbewuste werken, en hoe je deze automatische manier van doen in jouw voordeel bij kan sturen.

Een voorbeeld: iemand die onzeker is, kan zich erg bewust zijn van alles wat er "fout" is aan zichzelf. De aandacht ligt op negatieve punten, bij de beperkende gedachten, en bij de emoties rond de onzekerheid. Dit is de bestaande, automatische manier. Met zelfhypnose kun je onder andere zulke manieren bijsturen. Het resultaat kan zijn dat diegene zichzelf gaat accepteren en een nieuwe connectie met zichzelf ontdekt. De aandacht op positieve punten en mogelijkheden legt. En zichzelf gesterkt voelt door de wetenschap dat hij of zij, altijd en overal, gewenste emoties (zoals zelfvertrouwen) op kan roepen. Dit door met nieuwe kennis en inzichten, en nieuwe skills, datzelfde krachtige brein op een andere, fijnere manier te laten werken.

Eigen ervaring

Als hypnotherapeut heb ik jarenlang zelf met diverse therapietechnieken geëxperimenteerd tijdens zelfhypnose. Dit heeft mij veel geleerd over de mogelijkheden van zelfhypnose, en maakt dat ik het van onschatbare waarde vind. Daarnaast heeft het me eens te meer doen beseffen hoeveel mensen zelf kunnen bereiken. Vanuit die ervaring is de 2-daagse zelfhypnose cursus ontstaan. De basis is gevormd door de succesvolle inzichtin zelfhypnose workshop, aangevuld met allerlei toepassingen. Hierdoor is er de ruimte om in te spelen op de behoeftes van elke deelnemer, zodat iedereen kan 'vissen' aan het eind van de cursus. Van simpelweg genieten van nieuwe dingen leren en benieuwd zijn naar hypnose, tot serieus op zoek zijn naar een hulpmiddel om de bestaande situatie te verbeteren; iedereen is welkom.

21 & 22 september

De eerstvolgende cursus is in Zoetermeer, op 21 & 22 september dit jaar. In een comfortabele setting krijg je zowel theorie als praktijk training, en ga je 1-op-1 en alleen aan de slag. Vind je hypnose wat spannend, of weet je niet goed wat je ervan moet vinden? Kijk dan eens naar dit artikel. Ik kijk er vast naar uit om weer lekker met een groep deelnemers aan de slag te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *