Reiki

Werken met energie

Reiki is een traditionele behandelmethode uit Japan, waarvoor gebruik wordt gemaakt van handoplegging. Het is een eenvoudige manier om universele energie door te geven, iets wat we van nature al geneigd zijn om te doen. Denk maar aan iemand die hoofdpijn, tandpijn, of buikpijn heeft. De kans is groot dat diegene uit zichzelf zijn of haar handen neerlegt op de pijnlijke plek. Met Reiki gebruik je je handen om jezelf of een ander te behandelen.

Reiki helpt echter niet alleen bij pijn, het ondersteunt op fysiek, mentaal, emotioneel, en spiritueel niveau. Het ontvangen van, en werken met energie voelt vaak heel ontspannend, kalmerend, en warm. Wanneer je een Reiki cursus gevolgd hebt, kun je het voor de rest van je leven, altijd en overal, gebruiken.

Reiki I

Je maakt kennis met de achtergrond van Reiki, en leert meer over wat het wel en niet is. Tijdens de cursus ontvang je initiaties om de energie beter te laten stromen, en leer je werken met deze energie. Je kunt Reiki vervolgens voor jezelf en voor anderen gebruiken, inclusief kinderen en dieren. Deze cursus is een afgerond geheel, het is niet nodig om Reiki II & III te volgen.

Reiki II

Wanneer je Reiki I hebt gevolgd en je merkt dat je meer met Reiki wil doen, kun je deze cursus volgen. Je maakt een diepere verbinding met Reiki, en je leert o.a. om met afstand en tijd te werken. Mocht er na verloop van tijd behoefte zijn aan Reiki III (de Master graad, vaak in twee delen gegeven), dan kan dit verder besproken worden, daar dit een proces is wat niet in een dag afgerond is.

Geschikt voor iedereen

Voor Reiki hoef je niet spiritueel te zijn, sterker nog, verwacht een vrij nuchtere aanpak tijdens de cursus. Op deze manier kun je Reiki niet alleen voelen en ervaren, maar ook bewust begrijpen. Er zijn geen speciale vereisten; je hoeft niet te mediteren, je hoeft ongezonde gewoontes niet af te leren, je hoeft niet veganistisch te zijn, en je hoeft ook niet heel gevoelig te zijn. Reiki is geschikt voor iedereen die open staat voor iets nieuws.

Details

De Reiki cursussen worden gegeven op afspraak.

Kosten

Reiki I kost €150.
Reiki II kost €200.

Cursusdagen en tijden

Op afspraak.

Locatie

Op afspraak.

Inschrijven

Heb je interesse in een cursus, neem dan vrijblijvend contact op.